Ισραήλ: Νεαρός μαζεύει σε παραλίες αποτσίγαρα

Ο Τζούλιαν Μέλσερ μαζεύει μια-μια τις γόπες τσιγάρων από μια παραλία του Τελ Αβίβ. "Χτενίζοντας" την παραλία με μια μεγάλη τσάντα στο χέρι, ο 26χρονος...

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο

Η 22α Απριλίου εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Τα πιο «περίεργα» σκουπίδια που πέταξαν Θεσσαλονικείς

Από αναπηρικό αμαξίδιο, καρότσι σούπερ μάρκετ, προφυλακτήρες αυτοκινήτων, αστυνομικές ταυτότητες μέχρι και ...πιστόλι έχουν περισυλλέξει οι υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, που σε συνεργασία με...

Επιστολή απέστελλε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στα πλαίσια διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας εκφράζοντας τους προβληματισμούς και την ανησυχία του σχετικά με τις προβλέψεις για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Συγκεκριμένα  ο κ. Ταταράκης αναφέρει:

 

«Αξιότιμε Κύριε υπουργέ,

Mε μεγάλο προβληματισμό και ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία ενημερωθήκαμε για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Σύμφωνα με τις παραπάνω προβλέψεις, επιχειρείται η πλήρης κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης.

Εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους και οι δημότες του Δήμου Αγίου Βασιλείου όπως και άλλων δεκάδων Δήμων της περιφέρειας θα απωλέσουν μεγάλο μέρος της αξίας της περιουσίας τους εν μέσω μιας ούτως ή άλλως δύσκολης συγκυρίας.

Δεκάδες εκατοντάδες δημότες του Δήμου μας έχουν αξιοποιήσει τα τελευταία χρόνια τις εκτός σχεδίου περιουσίες τους είτε δημιουργώντας μικρά τουριστικά καταλύματα, τα οποία  εκμεταλλεύονται μέσω ενοικίασης, είτε πουλώντας τα σε ξένους υπηκόους οι οποίοι έχουν αναγείρει δεκάδες εξοχικές κατοικίες.

Όλα τα παραπάνω έχουν συντελεστεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και είναι καθόλα νόμιμα. Με τις προβλέψεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου κάθε τέτοια δυνατότητα αφαιρείται από τους συνδημότες μας.

Κύριε υπουργέ,

είμαι σίγουρος ότι καμία από τις ανωτέρω συνέπειες δεν είναι στις προθέσεις σας.  Για τον λόγο αυτό σας ζητώ όπως αποσύρετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντιμετωπίζοντας  την εκτός σχεδίου δόμηση με άλλα χωροταξικά και πολεοδομικά εργαλεία, τα οποία ήδη έχετε εξαγγείλει και τα οποία θα χαρακτηρίζονται τόσο από το σεβασμό προς το περιβάλλον όσο και από κοινωνική ευαισθησία».

Επιστολή Γιάννη Ταταράκη στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας