Ισραήλ: Νεαρός μαζεύει σε παραλίες αποτσίγαρα

Ο Τζούλιαν Μέλσερ μαζεύει μια-μια τις γόπες τσιγάρων από μια παραλία του Τελ Αβίβ. "Χτενίζοντας" την παραλία με μια μεγάλη τσάντα στο χέρι, ο 26χρονος...

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο

Η 22α Απριλίου εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Τα πιο «περίεργα» σκουπίδια που πέταξαν Θεσσαλονικείς

Από αναπηρικό αμαξίδιο, καρότσι σούπερ μάρκετ, προφυλακτήρες αυτοκινήτων, αστυνομικές ταυτότητες μέχρι και ...πιστόλι έχουν περισυλλέξει οι υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, που σε συνεργασία με...

Από σήμερα το πρωί  η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα είναι διαθέσιμη για την Αττική

Ανοίξει σήμερα για την Αττική το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συμπλήρωση της αίτησης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνιστά τα στοιχεία που υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα να είναι πλήρη και ορθώς συμπληρωμένα, όπως και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πρόταση παρεμβάσεων και να είναι σε συμφωνία με το σενάριο εξοικονόμησης ενέργειας στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Όπως αναφέρεται ρητά στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», οι αιτούντες φέρουν την ευθύνη της εμπρόθεσμης, πλήρους, ορθής και αληθούς συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης καθώς και της ανάρτησης των ορθών δικαιολογητικών.

Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται καθώς και των δικαιολογητικών που αναρτώνται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες για το πρόγραμμα κυρώσεις.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, του ΕΣΠΑ 2014-2020, με δικαιούχο του προγράμματος την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε.

Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να ενταχθεί η κατοικία σας στο πρόγραμμα είναι:

  • Να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
  • Να υφίσταται νόμιμα, δηλαδή να φέρει οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.
  • Να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26/11/2017, σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
  • Να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Να σημειωθεί πως στο στάδιο υποβολής αίτησης επισυνάπτεται σχετική Υ.Δ. περί νομιμότητας της κατοικίας, ενώ η επισύναψη οικοδομικής άδειας ή/και άλλου αντίστοιχου/πρόσθετου νομιμοποιητικού εγγράφου θα πρέπει να υποβληθεί κατά τη φάση υποβολής των δικαιολογητικών πριν από την απόφαση υπαγωγής.

Διαβάστε την συνέχεια στο news2u.gr

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ανοίγει σήμερα για την Αττική- Οι προϋποθέσεις