Προληπτικά έργα αντιπυρικής προστασίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη νωρίτερα σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά,...

Πολιτική Προστασία και ΥΠΕΝ μαζί στη θωράκιση της χώρας από πυρκαγιές

Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Αυτό...

ΥΠΕΝ: 27 ερωταπαντήσεις για τους δασικούς χάρτες

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει αξιόπιστους δασικούς χάρτες. "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι...

‘Ηπειρος: Μεγάλη ζήτηση για φωτοβολταϊκά και μικρά υδροηλεκτρικά πάρκα

Επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μια σειρά από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καλείται να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της περιφέρειας Ηπείρου, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται επτά έργα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, όλα με φορέα υλοποίησης και λειτουργίας την εταιρεία «ABO WIND HELLAS A.E.», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ηπειρωτικός Αγών.

Δύο αφορούν φωτοβολταϊκά πάρκα, εγκατεστημένης ισχύος 15,028 MWp το καθένα, στις θέσεις «Ξενές» και «Κοκκινόχωμα 1» στο Αγρόκτημα Σπαθαραίων της Δ.Ε. Μαργαριτίου Ηγουμενίτσας, τρία φωτοβολταϊκά πάρκα, εγκατεστημένης ισχύος 10,019 MW το καθένα, στις θέσεις «Πριανταλίτσα» και «Κάτσου» στις Δ.Ε. Ευρυμενών και Πασσαρώνος του δήμου Ζίτσας, και δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, εγκατεστημένης ισχύος επίσης 10,019 MW το καθένα, στη θέση «Μελίσσια» στην Καρίτσα, στις Δ.Ε. Ζίτσας, Ευρυμενών και Πασσαρώνος του δήμου Ζίτσας.

Η Επιτροπή θα κληθεί να γνωμοδοτήσει και για δύο μικρά υδροηλεκτρικά έργα στη θέση ρέματος Μανουράς της Δ.Ε. Μαστοροχωρίων του δήμου Κόνιτσας στη θέση ρέμα Μεσοπόταμος της κοινότητας Αγ. Παρασκευής Κόνιτσας, ισχύος 550 kW και 0,44 MW αντίστοιχα, με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας την εταιρεία «KALERO LIMITED».

Οι υπόλοιπες Μ.Π.Ε. αφορούν μια υφιστάμενη μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, δυναμικότητας 80 m3/ ώρα, που λειτουργεί στη θέση «Λιάτσi» Ζωοδόχου του δήμου Ζίτσας, τη λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Πλαταριάς, την τοποποίηση ΑΕΠΟ πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 64.000 πτηνών πάχυνσης, στη θέση «Λιθιές» Κουτσελιού και εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 31.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Μεσαριά» Χανόπουλου Άρτας.

Ήπειρος: Μεγάλη ζήτηση για φωτοβολταϊκά πάρκα