Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: 3.124 αιτήσεις στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: 3.124 αιτήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έκανε σήμερα επανεκκίνηση με το άνοιγμα στις 10.00 π.μ. της...

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Αλλαγές στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων

  Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Όπως προκύπτει από την νέα απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, αλλαγές...

Έντονο ενδιαφέρον Ελλάδας και Ισραήλ για East Med και Euroasia

Τηλεδιάσκεψη είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz Στην τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε εκ νέου το έντονο ενδιαφέρον...

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996

Η επίσημη έναρξη της τηλεόρασης στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 1966, από το Κανάλι 5 του Πειραματικού Σταθμού Τηλεόρασης του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), και το Κανάλι 10 της Τηλεόρασης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).

palia tileorasi petameni

Οι πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις του κατά την πρώτη περίοδο διαρκούσαν για λίγες μόνο ώρες ημερησίως, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός για την τηλεοπτική εκπομπή ήταν υποτυπώδης.

Μερικά χρόνια αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, το τηλεοπτικό τοπίο αρχίζει να αλλάζει, με το πρόγραμμα να γίνεται πλουσιότερο, με ζωντανές εκπομπές, παραγωγές σήριαλ, προσφερόμενα προγράμματα και ξένες σειρές, και η τηλεόραση  αποκτά φανατικούς φίλους.

antras allazei kanali tileorasi gi

Τι επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον;

Η τηλεόραση καταναλώνει την ίδια ενέργεια τόσο όταν είναι σε κατάσταση αναμονής για 20 ώρες όσο και όταν είναι ανοιχτή για 4 ώρες .Στην κατάσταση αναμονής καταναλώνει πάνω από 70% της συνολικής κατανάλωσης και πάνω από 95% στην περίπτωση του DVD.

-Η τηλεόραση λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα λόγω της παραγωγής του.-Στις καινούργιες επίπεδες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο, χρησιμοποιείται ένα αέριο το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

-Οι παλιές τηλεοράσεις, που αποσύρονται , αν δεν διαχειριστούν σωστά ως επικίνδυνα απόβλητα , μπορεί να μολύνουν το περιβάλλον.

Επιβλαβείς για το περιβάλλον οι επίπεδες τηλεοράσεις;

Σύμφωνα με  περιβαλλοντική έρευνα, η αυξημένη ζήτηση για τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον περισσότερο κι από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής λιθάνθρακα.

saloni epipedi tileorasi toixos

Οι εταιρείες κατασκευής τέτοιων τηλεοράσεων χρησιμοποιούν ένα αέριο, το τριφθοροξικό άζωτο, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιβλαβές για το περιβάλλον, του οποίου η ετήσια παραγωγή έχει φτάσει τους 4.000 τόνους ετησίως, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης τέτοιων τηλεοράσεων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το τριφθοροξικό άζωτο είναι 17.000 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά κανείς δε γνωρίζει ακόμη την ποσότητα που του αερίου που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα, όπως εξήγησε ο Μάικλ Πράτερ, επικεφαλής περιβαλλοντολογικού ινστιτούτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

 

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Πόσο επιβαρύνει το περιβάλλον