Προληπτικά έργα αντιπυρικής προστασίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη νωρίτερα σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά,...

Πολιτική Προστασία και ΥΠΕΝ μαζί στη θωράκιση της χώρας από πυρκαγιές

Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Αυτό...

ΥΠΕΝ: 27 ερωταπαντήσεις για τους δασικούς χάρτες

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει αξιόπιστους δασικούς χάρτες. "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι...

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996

Η επίσημη έναρξη της τηλεόρασης στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 1966, από το Κανάλι 5 του Πειραματικού Σταθμού Τηλεόρασης του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), και το Κανάλι 10 της Τηλεόρασης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).

palia tileorasi petameni

Οι πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις του κατά την πρώτη περίοδο διαρκούσαν για λίγες μόνο ώρες ημερησίως, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός για την τηλεοπτική εκπομπή ήταν υποτυπώδης.

Μερικά χρόνια αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, το τηλεοπτικό τοπίο αρχίζει να αλλάζει, με το πρόγραμμα να γίνεται πλουσιότερο, με ζωντανές εκπομπές, παραγωγές σήριαλ, προσφερόμενα προγράμματα και ξένες σειρές, και η τηλεόραση  αποκτά φανατικούς φίλους.

antras allazei kanali tileorasi gi

Τι επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον;

Η τηλεόραση καταναλώνει την ίδια ενέργεια τόσο όταν είναι σε κατάσταση αναμονής για 20 ώρες όσο και όταν είναι ανοιχτή για 4 ώρες .Στην κατάσταση αναμονής καταναλώνει πάνω από 70% της συνολικής κατανάλωσης και πάνω από 95% στην περίπτωση του DVD.

-Η τηλεόραση λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα λόγω της παραγωγής του.-Στις καινούργιες επίπεδες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο, χρησιμοποιείται ένα αέριο το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

-Οι παλιές τηλεοράσεις, που αποσύρονται , αν δεν διαχειριστούν σωστά ως επικίνδυνα απόβλητα , μπορεί να μολύνουν το περιβάλλον.

Επιβλαβείς για το περιβάλλον οι επίπεδες τηλεοράσεις;

Σύμφωνα με  περιβαλλοντική έρευνα, η αυξημένη ζήτηση για τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον περισσότερο κι από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής λιθάνθρακα.

saloni epipedi tileorasi toixos

Οι εταιρείες κατασκευής τέτοιων τηλεοράσεων χρησιμοποιούν ένα αέριο, το τριφθοροξικό άζωτο, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιβλαβές για το περιβάλλον, του οποίου η ετήσια παραγωγή έχει φτάσει τους 4.000 τόνους ετησίως, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης τέτοιων τηλεοράσεων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το τριφθοροξικό άζωτο είναι 17.000 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά κανείς δε γνωρίζει ακόμη την ποσότητα που του αερίου που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα, όπως εξήγησε ο Μάικλ Πράτερ, επικεφαλής περιβαλλοντολογικού ινστιτούτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

 

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Πόσο επιβαρύνει το περιβάλλον