Προληπτικά έργα αντιπυρικής προστασίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη νωρίτερα σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά,...

Πολιτική Προστασία και ΥΠΕΝ μαζί στη θωράκιση της χώρας από πυρκαγιές

Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Αυτό...

ΥΠΕΝ: 27 ερωταπαντήσεις για τους δασικούς χάρτες

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει αξιόπιστους δασικούς χάρτες. "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι...

Ο καθένας με δικό του ποτήρι θα αγοράζει τον καφέ του, αν δεν θέλει να πληρώνει περιβαλλοντικό τέλος

thermos gia kafe

Αλλαγές μέχρι και στον τρόπο που πίνουμε τον καφέ μας έρχονται μετά τη σταδιακή απομάκρυνση των πλαστικών μιας χρήσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1η Ιανουαρίου του 2022 θα επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος στα πλαστικά ποτήρια και στα καπάκια τους.

Το τέλος έχει ύψος 0,05 ευρώ και θα επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι ή τον περίεκτη και το καπάκι του. Έτσι, όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, ο νόμος υποχρεώνει τα καταστήματα καφέ και φαγητού να εξυπηρετούν τον πελάτη στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που φέρει ο ίδιος.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μίας χρήσης από τα καταστήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα (3 Ιουλίου του 2021).

Οι Έλληνες ξοδεύουν 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια τον χρόνο σε καφέ!

Σύμφωνα με έρευνα του 2018, εμείς οι Έλληνες κάνουμε τεράστια χρήση σε πλαστικά ποτήρια. Μόνο αυτά που χρησιμοποιούμε για τον καφέ μας ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ετησίως!

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα για να προστατέψει το περιβάλλον και θέλει να βάλει τέλος στα πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, μπατονέτες και μία σειρά από άλλα μιας χρήσης πλαστικά προϊόντα, αλλά πώς μπορούμε και εμείς οι ίδιοι να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια;

Είναι πολύ απλό! Κάθε φορά που θέλουμε να αγοράσουμε τον αγαπημένο και απαραίτητο για εμάς καφέ θα ζητάμε από τον μπουφετζή του καταστήματος να μας τον βάζει σε δικό μας επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι. Εάν όλοι μας καταφέρουμε να κόψουμε αυτή τη βλαβερή για το περιβάλλον συνήθεια, βοηθάμε αυτόματα το περιβάλλον να “αναπνεύσει” διαμηνύουν οι ειδικοί. Εκτός των άλλων, σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι ο καφές μας διατηρείτε φρέσκος για πολλή περισσότερη ώρα.

Στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, σε πολλά σχέδια και σχήματα και φυσικά πολλές εταιρίες φτιάχνουν στο δικό σας μοναδικό ποτήρι ό,τι σχέδιο επιθυμείτε.

Με επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια στην αγορά καφέ-Περιβαλλοντικός φόρος για τα πλαστικά