Προληπτικά έργα αντιπυρικής προστασίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη νωρίτερα σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά,...

Πολιτική Προστασία και ΥΠΕΝ μαζί στη θωράκιση της χώρας από πυρκαγιές

Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Αυτό...

ΥΠΕΝ: 27 ερωταπαντήσεις για τους δασικούς χάρτες

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει αξιόπιστους δασικούς χάρτες. "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι...

Στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο: «1st Regional e-Mobility Conference 2020».

Το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης συνδιοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΦΙΛ.Μ.ΠΑ (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του Ελληνικού  Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν Δήμοι και Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συνεδρίου, την Παρασκευή 16/10 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στον Πύργο και αντιστοίχως το Σάββατο 17/10, στο Αγρίνιο. Οι εργασίες του συνεδρίου, θα κορυφωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Πάτρα και θα περιλαμβάνουν επιστημονικές εισηγήσεις, workshops, έκθεση ηλεκτροκίνητων μοντέλων κ.α., τόσο στον φυσικό χώρο, όσο και σε live μετάδοση στο διαδίκτυο.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Επιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, αναφέρει:

dimitrogiannis lampros

«Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών είναι ταχύτατες και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε τις δράσεις που έχουν ως σκοπό να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις σύγχρονες και πράσινες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει σημαντικά βήματα ώστε να ευνοήσει τις συνθήκες ένταξης της περιοχής μας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, εκπονώντας μεταξύ άλλων το Πλάνο Ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Ελλάδα. Στο επικείμενο συνέδριο θα δοθεί δυνατότητα σε φορείς, επαγγελματίες και  πολίτες να γίνουν κοινωνοί πεδίων που πρόκειται να απασχολήσουν στο μέλλον όλους μας».

Η διοργάνωση του Συνεδρίου

Σημειώνεται πως η διοργάνωση του συνεδρίου πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ελλάδα, βαδίζοντας με επίκεντρο την Αειφόρο Ανάπτυξη, οφείλει να επιταχύνει το βήμα προς την υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών κίνησης.

synedrio hlektrokinisis

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, φορείς της αυτοδιοίκησης, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναλύσουν σε βάθος καίρια ζητήματα, όπως, το νομικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, την παρουσίαση του Πλάνου Ανάπτυξης Ηλεκτροκίνησης της Περιφέρειας για την Δυτική Ελλάδα, κίνητρα για επιχειρήσεις και ιδιώτες, τις τελευταίες τεχνολογίες για «πράσινα» οχήματα, καθώς και την σημαντικότητα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω έξυπνων, πράσινων, εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών ενέργειας.

Πραγματοποιείται το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης