Προληπτικά έργα αντιπυρικής προστασίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μετέβη νωρίτερα σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά,...

Πολιτική Προστασία και ΥΠΕΝ μαζί στη θωράκιση της χώρας από πυρκαγιές

Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Αυτό...

ΥΠΕΝ: 27 ερωταπαντήσεις για τους δασικούς χάρτες

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει αξιόπιστους δασικούς χάρτες. "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι...

Next e.GO Mobile: Επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη γερμανική εταιρεία ΝΕΧΤ.e.GO., δηλώνοντας πως «περνάμε στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης».

«Έχουμε ήδη ένα πλάνο με τη γερμανική εταιρεία VW και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έχουμε γραμμή παραγωγής αυτών των οχημάτων», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «απαιτείται δουλειά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τον διαφορετικό τρόπο που η βιομηχανία δραστηριοποιείται και η Ελλάδα είναι μέρος αυτής». Και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά να προσφέρουμε, μετασχηματιζόμαστε ως χώρα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με προσωπικό υψηλής ειδίκευσης».

«Είναι πολύ σημαντικό και είναι στο χέρι μας να αρχίσουμε τις δομές κατασκευής όσο πιο σύντομα γίνεται», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

thesi stathmeusis

Τα οφέλη για τη χώρα μας

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία, όπως τονίστηκε, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά: Αύξηση της απασχόλησης, μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία στην Ελλάδα σε έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τομέα, ανάδειξη πρωτοποριακής τεχνολογίας, αλλά και ανάδειξη της Ελλάδας στην διεθνή αγορά ως ενός από τα πρωτοπόρα ευρωπαϊκά κράτη στην ηλεκτροκίνηση, μέσω της δημιουργίας εγχώριας παραγωγικής ικανότητας.

Ανάπτυξη ισχυρού τοπικού δικτύου προμηθευτών για τις παραγωγικές ανάγκες της εργοστασιακής μονάδας (μεταλλικών εξαρτημάτων, του αλουμινίου, των υφασμάτων και του εσωτερικού μέρους των οχημάτων, των κρυστάλλων, κ.α.).

Προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και άλλων διεθνούς φήμης βιομηχανιών ηλεκτρικών οχημάτων, μετατρέποντας σταδιακά την Ελλάδα σε χώρα αναφοράς στην ηλεκτροκίνηση και σε διεθνές brand name. Δυνατότητα ταχείας πρόσβασης στην ηλεκτροκίνηση σε προσιτό κόστος στον ευρύτερο πληθυσμό.

Η επένδυση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα της, καθώς προάγει την κυκλική οικονομία, με βασικό χαρακτηριστικό της τη βιώσιμη παραγωγική διαδικασία, με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η παραγωγή θα βασίζεται στη χρήση εξαιρετικά ανθεκτικών υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον, με το αλουμίνιο ως κύριο υλικό στην κατασκευή, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με της δυναμική εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου.

Βασικής σημασίας θα είναι και ο μειωμένος χρόνος σχεδιασμού-προγραμματισμού, αντιγράφοντας αποδεδειγμένες διαδικασίες και λύσεις εξοπλισμού σε συνεργασία με το δίκτυο e.GO. Η συμμετοχή αξιόπιστων προμηθευτών υλικών, μηχανημάτων και εξοπλισμού με διεθνή εμπειρία έργου. Η εφαρμογή των συστημάτων πληροφορικής e.GO, της εργοστασιακής τεχνολογίας Industry 4.0 και της ψηφιακής ενσωμάτωσης στο δίκτυο παραγωγής e.GO.

Η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε το εγχείρημα και δεσμεύτηκε πως η χρήση του ηλεκτρικού οχήματος στην καθημερινή ζωή θα αποτελέσει μια πραγματική επανάσταση.

«Το ηλεκτρικό όχημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα αλλάξει τα δεδομένα. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπου είναι δυνατό. Θα μείνετε έκπληκτοι με τους εργαζομένους μας, οι οποίοι έχουν ικανότητες υψηλές», δήλωσε ο υπουργός. Και κατέληξε: «Θα είναι μια τεράστια επιτυχία για όλους μας».

Παρόντες ήταν οι υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάσης και Χρήστος Δήμας.

Ο CEO της NEXT.e.GO Ούρλιχ Χέρμαν ανέπτυξε την ιδέα γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε, είναι η πρώτη μονάδα με 5G χαρακτηριστικά και προάγει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, ενώ αποτελεί μεγάλη συμβολή στην κινητικότητα και τις μεταφορές.

«Μας επιτρέπει αυτή η επένδυση να είμαστε κοντά στις αγορές, και η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα για την επόμενη γενιά της βιομηχανικής παραγωγής», κατέληξε.

Πηγή: news2u.gr

Έρχεται το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα