Πόσα κιλά φαγητού πετάμε στα σκουπίδια κάθε χρόνο;

Περίπου 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού ή το 17% της συνολικής ποσότητας τροφίμων, διαθέσιμων στους καταναλωτές παγκοσμίως, κατέληξαν στα σκουπίδια των νοικοκυριών, των εστιατορίων και...

Οινοποιείο φτιάχνει βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων από βαρέλια και φελλούς

Βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων από βαρέλια και πίνακες από φελλούς φτιάχνει οινοποιείο στην ορεινή Χαλκιδική Πίσω από ένα μπουκάλι κρασί υπάρχει πάντα η ιστορία των ανθρώπων...

Ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης για τους «Innovative Greeks» και το οικοσύστημα των Startups

Την εκδήλωση την οποία χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες από όλο τον κόσμο συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης μιλώντας αρχικά...

Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν πολλές τηλεοράσεις για να περάσουν τις δύσκολες μέρες οι νοσηλευόμενοι

Αρκετοί όταν χαλάσει η τηλεόραση σκέφτονται ότι το κόστος επισκευής της μπορεί να φτάσει την τιμή μιας άλλης καινούργιας τηλεόρασης.

Έτσι τις πετάνε στην ανακύκλωση ή στην χειρότερη ακόμη περίπτωση τις πετάνε στα κοινά σκουπίδια μολύνοντας το περισσότερο.

Όμως στην Ουγγαρία, ο Αττίλα Ελενμπάχερ, μηχανικός στο επάγγελμα τις επισκευάζει στον ελεύθερο του χρόνο.

Και όχι μόνο συγκεντώνει τις παλιές τηλεοράσεις και τις επισκευάζει αλλά ακολούθως τις χαρίσει σε νοσοκομεία.

Το κάνει αυτό τα τελευταία οκτώ χρόνια, με σκοπό να βοηθήσει τα νοσοκομεία της χώρας και να χαρίσει ένα χαμόγελο στους ασθενείς που σε αρκετά δωμάτια των νοσοκομείων δεν υπάρχουν τηλεοράσεις για να περάσουν τις δύσκολες μέρες που είναι αναγκασμένοι να μείνουν στο νοσοκομείο.

“Το 2019 συνειδητοποίησα ότι τα νοσομεία δεν θέλουν τηλεοράσεις παλιές και έτσι τις αλλάξαμε με τηλεοράσεις Lcd. Χαρίσαμε 190 επισκευασμένες τηλεοράσεις το 2019 και 370 το 2020. Πριν από αυτό, χαρίσαμε 3.000 τηλεοράσεις”, τόνισε ο Αττίλα Ελενμπάχερ, που έφτιαξε ένα μικρό οργανισμό με την ονομασία “Don’t throw it away”, “Μην την πετάξετε”.

Tο νοσοκομείο Saint Francis Hospital στη Βουδαπέστη, παρέλαβε 30 τηλεοράσεις από τον Αττίλα. Με αυτό τον τρόπο πολλοί ασθενείς είχαν μία παρέα τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας.

“Χρησιμοποιήσαμε αυτές τις τηλεοράσεις ακόμη και σαν μόνιτορ για φυσιοθεραπείες, σε ασθενείς που έπρεπε να είναι σε καραντίνα. Εξαιτίας της κατάστασης τους δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε οποαιδήποτε άλλη συσκευή”, τόνισε ο διευθυντής του νοσοκομείου Saint Francis της Βουδαπέστης.

Τα νοσοκομέια της Ουγγαρίας αντιμετωπίζουν πολλές ελλείψεις καθώς όλα τα κονδύλια που έχουν διατίθενται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

 

Ουγγαρία: Ανακυκλώνει παλιές τηλεοράσεις και τις χαρίζει στα νοσοκομεία